Doorzoek de website

Florijn Winterwandeling

De voorinschrijving wordt geopend op 1 oktober 2019 en sluit op 16 december 2019 23.59 uur. Op zaterdag 4 januari is het ook mogelijk om in te schrijven in de kantine van Sportpark "De Grift".

Schrijf je in!

Wandel mee door het buitengebied van Woudenberg

In samenwerking met de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB) heeft de organisatie van de Florijn Winterloop een aantal aantrekkelijke wandelparcoursen uitgezet door het buitengebied van Woudenberg, met start en finish op Sportpark “De Grift”. Deelnemers kunnen kiezen uit 3  vernieuwde parcoursen: 9, 15 en 21km.

9 kilometer

Het parcours van de 9 kilometer gaat over verharde wegen en is daarom ook toegankelijk voor rolstoelers. Wandelaars lopen door het westelijk deel van het Woudenbergse bosrijke buitengebied. Het traject van de 9 kilometer gaat door de fraaie recreatieve omgeving met veel campings. Bij het Henschotermeer kan er worden gerust en is er thee voor de deelnemers.

15 kilometer

Het parcours van de 15 kilometer loopt voornamelijk door het oostelijke deel van Woudenberg. Het traject gaat over grotendeels (ca 90%) verharde paden. Het buitengebied van Woudenberg kenmerkt zich door agrarisch landschap met een rijk boerenleven. Deelnemers aan de 15 kilometer wandelen een afwisselend parcours met gevarieerde flora en fauna en  fraaie uitzichten. Na 4 kilometer (bij Aaltje aan de Linie) en na 9 kilometer (bij Kaasboerderij de Weistaar) is er een rustpunt.

21 kilometer

De deelnemers aan de langste afstand lopen een rondje Woudenberg. Het afwisselend parcours gaat onder andere door landgoed de Boom en landgoed Anderstein. Wandelaars lopen over bospaden, landweggetjes en verharde wegen en maken kennis met de gevarieerde landelijke omgeving van Woudenberg. Onderweg is er bij Aaltje aan de Linie en bij kaasboerderij de Weistaar een rustpunt.

 

Deelnemers aan  de 15 en 21 km ontvangen bij  kaasboerderij “De Weistaar” in Maarsbergen op vertoon van het parcoursformulier, een warme kom soep.
Verder kan hier ook een eigen lunch of een lunch van de kaasboerderij worden genuttigd. Het museum van de kaasboerderij is open en vrij toegankelijk. In de landwinkel worden smaakvolle streekproducten verkocht. Verder heeft Aaltje aan de Linie haar deuren deze zaterdag voor de deelnemers aan de Florijn Winterwandeling geopend.

 

Bij de finish in de kantine is er voor alle deelnemers warme worst.

Startplaats: Sportpark “de Grift” – John F. Kennedylaan 116 3931 XM Woudenberg

Info afstanden 9, 14 en 21 km

InschrijvingVia internet tot en met 1 januari 2020.
Na-inschrijvingZaterdag 4 januari 2020 vanaf 08:30 uur in de kantine op Sportpark "De Grift".
Voorinschrijving9 km : € 5,00
15+21 km : € 7,00
Na-inschrijving9 km : € 6,50
15+21 km : € 8,50
Starttijd9+15 km : van 09:00 - 11:00 uur
21 km : van 09:00 - 10:00 uur
StartplaatsSportpark "De Grift"
Verzorging onderweg9 km : thee
15 en 21 km : soep bij Kaasboerderij "De Weistaar".
Verzorging finishVoor alle deelnemers is er in de kantine warme worst.
WandelboekjeNa het wandelen kan voor het wandelboekje een stempel en sticker opgehaald worden in de korfbalkantine. Dit is mogelijk tot 16:00 uur.
Let op!!!Leden van de SGWB en KWBN krijgen € 1,00 korting!

Inschrijven

De voorinschrijving wordt geopend op 1 oktober 2019 en sluit op 26 december 2019 23.59 uur. Op zaterdag 4 januari is het ook mogelijk om in te schrijven in de kantine van Sportpark "De Grift".

Ophalen startbewijs

Deelnemers die zich via internet hebben ingeschreven kunnen op zaterdagochtend 4 januari 2020 het parcoursformulier met alle verdere informatie ophalen in de kantine van de korfbalvereniging op Sportpark “De Grift”.

Alle parcoursen zijn voorzien van pijlen.