Doorzoek de website

Florijn Scholenloop

De Florijn Scholenloop - een prestatieloop voor Woudenbergse basisscholieren. In 2018 organiseerden wij in samenwerking met de Gemeente Woudenberg de 1e Florijn Scholenloop. Gezien het grote enthousiasme vindt op 4 januari 2020 de derde editie plaats.

Schrijf je in!

Algemeen

De Florijn Scholenloop - een prestatieloop voor Woudenbergse basisscholieren. In 2020 organiseren wij de 3e Florijn Scholenloop. Centraal hierbij staat het thema gezonde leefstijl met als voornaamste speerpunten gezonde voeding en voldoende beweging. Natuurlijk nemen wij de leerlingen van de Woudenbergse basisscholen mee in de voorbereiding naar de derde editie. Voor iedereen geldt: meedoen is belangrijker dan winnen!

Inschrijven voor de Florijn Scholenloop kan via de Jeugdloop op de inschrijfpagina. Voor Woudenbergse basisscholieren is inschrijving gratis, vermeld hierbij je school en klas.

Het uiteindelijk doel is om alle Woudenbergse basisscholieren van groep 5 tot en met 8 voorbereid aan de start van de resp. 1 of 3 kilometer te zien verschijnen. Omdat het een prestatieloop betreft en geen wedstrijd (meedoen is belangrijker dan winnen) is niet de tijd belangrijk; we willen alle Woudenbergse basisscholieren de kans geven op zijn/haar tempo deel te nemen aan de 2e Florijn Scholenloop

In aanloop naar 4 januari zal het team van Aart Stigter van Hardlopenisleuk.nl alle Woudenbergse basisscholen bezoeken en de leerlingen van groep 5 tot en met 8 bijpraten over het belang van een gezonde leefstijl. Wat is een gezonde leefstijl? Wanneer inspanning en waarom is rust ook zo belangrijk? Waarom gezonde voeding? Op de scholen wordt aansluitend per klas een hardlooptraining aangeboden.

Naast deze sessies op school is er ook nog een centrale clinic op het voetbalveld van de V.V. Woudenberg. Hiervoor worden alle leerlingen uitgenodigd op Sportpark "De Grift" om een gezamenlijke clinic te volgen. Ook deze clinic staat onder professionele leiding van Aart Stigter en zijn trainers. Houd de website en onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

Unieke samenwerking tussen gemeente, scholen en Florijn Winterloop

Unieke samenwerking tussen gemeente, scholen en Florijn Winterloop